Slovenija

V Radovljici se začenja tretji festival čokolade

STA/mv
12. 4. 2014, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V starem mestnem jedru Radovljice se bo danes začel dvodnevni, tretji festival čokolade. Številne slovenske in tuje čokoladnice ter drugi razstavljavci bodo znova pokazali čokolado v raznoterih oblikah, okusih in barvah. Obiskovalci pa bodo lahko okušali čokolado in se čudili, kaj vse je mogoče iz nje narediti.

Profimedia

V Turizmu Radovljici, kjer festival organizirajo, so si zadali letos na dvodnevno prireditev privabiti še več razstavljavcev in obiskovalcev. Na festivalu se bo predstavljalo 19 čokoladnic, med katerimi je letos prvič tudi nekaj tujih. Brbončice obiskovalcev bodo poleg tega razvajali še drugi ponudniki čokoladnih jedi. Degustacija bo potekala prek kuponov, za katere bodo obiskovalci odšteli po 50 centov. Organizatorji, ki v dveh dnevih pričakujejo kar 20.000 ljudi, obiskovalce pozivajo, naj se v Radovljico pripeljejo z avtobusom ali vlakom, gasilci pa bodo poskrbeli za parkiranje tistih, ki bodo v mesto prišli z avtomobili.

Festival v znamenjju prihajajoče velike noči

Festival bo obogaten z obsežnim programom, ki se bo tako danes kot v nedeljo začel ob 9. in končal ob 19. uri. Med drugim bodo potekale kuharske in otroške delavnice, modna revija, poslikava telesa ter predstavitev dežel, iz katerih prihaja čokolada, je pojasnila direktorica Turizma Radovljica Nataša Mikelj. Na festivalu, ki bo tokrat tudi v znamenju prihajajoče velike noči in bo zato ob vsem ostalem ponujal čokoladne zajčke in jajčka, bo mogoče okusiti številne nove izdelke in nove okuse, obljublja Mikljeva in med drugim izpostavlja čokoladni pršut, čokoladni kebab in čokoladno vino ter pralineje, polnjene z gibanico in potico.