Slovenija

Na RTV-ju se že tresejo zaradi prihoda Pirc Musarjeve

S.N
11. 4. 2014, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Medtem ko so kandidati za mesto generalnega direktorja RTVS do zadnjega lobirali za vroči stolček, se je Nataša Pirc Musar, ki bo pozicijo zasedla 26. maja, zadnje dni pred odločitvijo programskega sveta šla tekmo, in to na nož. A ne na domačem terenu, temveč na Mediteranskem pokalu v bowlingu v Gibraltarju.

Ali je njihov strah upravičen in kako se bo Musarjeva lotila sprememb na RTV-ju pa si preberite v današnji številki časopisa Svet24.

Kdaj se je za vas bitka za direktorico RTV resno začela?

Bitka je prehud izraz. Jaz sem se za kandidaturo odločila marca, po objavi razpisa pa sem začela pripravljati svoj program.

So vas imena drugih kandidatov prijetno ali neprijetno presenetila?

Za gospoda Marka Fillija sem vedela, da se bo prijavil, prijetno presenečenje je bila kandidatura Ljerke Bizilj, neresna pa se mi je zdela kandidatura gospoda Rupla.

Ste pričakovali, da bodo mediji na dan takoj potegnili idejo, da so bile v glasovanjih nepravilnosti?

Tega nisem pričakovala, ker niti nisem vedela, da je bilo pri imenovanjih zaposlenih v programski svet karkoli narobe. Lahko pa rečem, da je predvsem nekorektno, da sindikat zaposlenih programskega sveta na ta zadržek ni opozoril ob razpisu. Delovanje programskega sveta ne more biti ohromljeno zaradi sodnega postopka. To bi pomenilo, da nobena odločitev programskega sveta (ne le ta o imenovanju generalne direktorice) v času sodnega postopka ni veljavna. Žal ne poznam vsebine tožbe, ali gre torej za vsebinski ali proceduralni zaplet. Če sindikat ni od programskega sveta ali sodišča zahteval odvzema glasovalne pravice za sporne člane, ne vidim, kako bi njihovo glasovanje lahko vplivalo na pravice tretjih.

Nekateri z RTV se vas (preverjeno) bojijo, češ da dobro veste, kako malo delajo za lepo plačo? ...

Kaj je Pirc Musarjeva odgovorila na to in tudi druga vprašanja pa si preberite v današnji številki časopisa Svet24.