Slovenija

Pazite na tatove na avtocestah!

STA/N.J.
8. 4. 2014, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti voznike opozarjajo, da se na slovenskih avtocestah občasno dogajajo drzne tatvine, ko skušajo nepridipravi preusmeriti pozornost voznika, da ga okradejo. Tako je davi neznanec skušal ustaviti francoskega državljana ter ga okrasti, a ga je odgnal pes, ki ga je imel francoski državljan v avtu.

Zajem zaslonske slike

Neznanec, ki je vozil avtomobil znamke audi, temne barve, tujih registrskih številk, je danes okoli 6.30 zjutraj na avtocestnem odseku Grosuplje-Ivančna Gorica ustavil francoskega državljana in ga skušal okrasti. Od poskusa je odstopil, saj je imel francoski državljan v vozilu psa, navajajo na Policijski upravi (PU) Ljubljana. Kot so zapisali, so bili o dogodku obveščeni šele kako uro kasneje, ko je francoski državljan prispel na mejni prehod Obrežje in o tem obvestil tamkajšnje policiste.

Več načinov

Kot pojasnjujejo policisti, se nepridipravi kraj na avtocesti lotijo na različne načine, s katerimi preusmerijo pozornost žrtve. Najpogostejša načina sta, da k vozilu, v katerem so potniki, ki počivajo, pristopi neznana oseba, ki opozori voznika oz. potnike o poškodbi ali okvari vozila. S tem potnike izvabijo iz vozila, da bi si ogledali poškodbo, takrat pa sostorilec opravi krajo, dogajanje opisujejo na policiji. 

Preluknjajo pnevmatiko

Drugi način, kako se nepridipravi lotijo kraj na avtocesti, pa je, da žrtvi namerno poškodujejo pnevmatiko in vozilu sledijo, dokler se voznik zaradi menjave pnevmatike ne ustavi. Takrat ponavadi ponudijo "pomoč" in okoliščine izkoristijo, da iz vozila ukradejo različne predmete.

Zaklenite vozilo!

Policija voznikom svetuje, naj v primerih, ki se jim zdijo podobni opisanim, takoj po izstopu iz vozila to zaklenejo, tudi če nameravajo le stopiti za vozilo. V veliko pomoč policiji pa bo, če jo bodo o tem čim prej obvestili ter znali opisati osebe in vozila ter povedati, v katero smer so se odpeljali, še dodajajo na PU Ljubljana.