Slovenija

Ustavila voznico in ji ukradla torbico

U.K.
4. 4. 2014, 11.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Državljanko Avstrije je ob 18. uri na avtocesti od Ljubljane proti Kopru pred izvozom Postojna pričel ustavljati voznik osebnega avtomobila. Mislila je, da je kaj narobe z njenim avtomobilom, nato pa sta jo moška okradla.

V bližini Kopra je nekdo vlomil v rezervoar parkiranega vlečnega vozila znamke Scania in iztočil 800 litrov nafte. Lastnik je oškodovan za 1080 evrov.

Postojnčanu je nekdo ponoči izpred brunarice v sadovnjaku pri Ribnici s traktorja ukradel montirano škropilnico za sadje znamke "Agrotehnika Kranj", tip proizvoda AGP, model 300 EN, kapaciteta 300 litrov, leto izdelave 2000, ki je bila parkirana na dvorišču pred vikendom, nezaklenjena in nezavarovana. Lastnik je oškodovan za 450 evrov.

Državljanko Avstrije je ob 18. uri na avtocesti od Ljubljane proti Kopru pred izvozom Postojna pričel ustavljati voznik osebnega avtomobila. Ker je mislila, da je z njenim vozilom nekaj narobe, se je ustavila na odstavnem pasu. Neznana moška sta pristopila do njenega vozila in pričela kazati na zadnji del avta. Avstrijka je izstopila, da bi pogledala kaj je narobe. Naenkrat sta se neznanca usedla v svoj avtomobil in se odpeljala priti Kopru. Ko se je voznica usedla nazaj v vozilo je opazila, da sta ji ukradla žensko torbico, v kateri je imela osebne dokumente, denar, očala in GSM aparat. S tatvino je oškodovana za približno 300 evrov.

Ob 20.45 so policisti v Kopru na Pahorjevi ulici ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da ima veljaven ukrep "Začasen odvzem vozniškega dovoljenja", na vozilu pa je potekla veljavnost registracije (14. 12. 2013). Vozilo so mu zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog po 50/10-1/4 ZVoz (vozil v času ukrepa), 58/6 ZVoz (se izkazal z neveljavnim vozniškim dovoljenjem) in 26/7-1 ZMv (potek registracije več kot 30 dni).

V Hraščah pri Postojni je nekdo vlomil v pred hišo parkiran osebni avtomobil. Razbil je steklo na vratih in odvzel torbico z denarnico in dokumenti. Lastnik je oškodovan za približno 1.000 evrov.