Slovenija

Štiri prometne nesreče

U.K.
4. 4. 2014, 09.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel obvestilo o štirih prometnih nesrečah. V eni sta se povzročitelj in potnik v njegovem vozilu lahko telesno poškodovala, v ostalih treh pa je nastala samo materialna škoda.

Dolenjski list

Zaradi kršitev predpisov o javnem redu in miru so policisti še po enkrat posredovali na javnem kraju in v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponarejanje listin.

Včeraj zvečer je 21-letni Jeseničan na Tomšičevi cesti na Jesenicah med vožnjo zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. V prometni nesreči sta se povzročitelj in potnik v njegovem avtomobilu lahko telesno poškodovala. Zaradi prekrška so policisti 21-letnika obravnavali v prekrškovnem postopku in ga kaznovali z globo 300 eurov in s tremi kazenskimi točkami.

Pojasnjujemo, da je neprilagojena hitrost med glavnimi dejavniki prometnih nesreč in je pogosto povezana z nepravilno stranjo in smerjo vožnje, nepravilnim prehitevanjem, alkoholom in neupoštevanjem pravil o prednosti. Zato je področje hitrosti ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti, še bolj pomembno pa je zavedanje, da lahko vožnja znotraj hitrostnih omejitev prepreči marsikatero nesrečo in obvaruje življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.

Vozniki zato prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!

Včeraj sta neznana storilca, eden na Partizanski cesti v Kranju, drugi pa v Podnartu pri Radovljici, oškodovancema odtujila kolesi. Eno kolo so policisti našli in ga včeraj že vrnili oškodovancu. Takih tatvin bo med kolesarsko sezono zelo verjetno še več, zato predlagamo lastnikom naj kolesa primerno zavarujejo, zlasti tako, da tista, ki dlje časa niso v uporabi, hranijo v zaklenjenem prostoru; uporabljajo kakovostne ključavnice; kolo puščajo na obljudenem in dobro osvetljenem prostoru; ga po uporabi skrbno zaklenejo v kolesarnico, kletni prostor ali uporabijo elektronsko varovalo. Ni odveč tudi, če jih takrat, ko je to možno, še vizualno nadzirajo. Namreč, največkrat se tatvina zgodi, ko lastniki le za kratek čas skočijo v trgovino, lokal, ipd. Ob primernem zavarovanju naj lastniki poskrbijo še za podroben opis kolesa. Zapišejo naj si zlasti znamko in tip kolesa, barvo, serijsko številko, posebnosti, poškodbe in ga fotografirajo. Pogosto se namreč zgodi, da oškodovanci, ko prijavijo tatvino, znajo navadno povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar dodatno otežuje preiskovanje teh dejanj.