Slovenija

Izteka se rok za vrnitev lokala v Parižljah gostincu Štormanu

STA/J.P.
1. 4. 2014, 15.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na podlagi predhodne sodne odločbe žalskega okrajnega sodišča se danes izteka rok za vrnitev lokala v Parižljah gostincu Zvonetu Štormanu kot dolgoletnemu najemniku. Sodišče je to odredbo izdalo, ker so lastniki nedavno delavcem, ki delajo v tem Štormanovem lokalu, prepovedali vstop.

Predsednik stavkovnega odbora Štormanovih delavcev Maksimir Hrovatič je povedal, da Štorman za lokal v Parižljah ni poravnal vseh najemnin, lastniki pa bi želeli tudi sami nadaljevati dejavnost.

Delavci od Štormana zahtevajo izplačilo vseh zaostalih plač, nekaterim dolguje tudi do 11 plač, in poravnavo vseh obveznih prispevkov, saj že štiri leta nimajo plačanega pokojninskega zavarovanja.

Delavci so sicer v ponedeljek do nadaljnjega zamrznili stavko, ki se je začela sredi prejšnjega tedna. Po Hrovatičevih besedah so jim varnostniki v petek zaprli dostop do parkirišča pred Štormanovim gostiščem v Šempetru, kjer so ta teden nameravali stavko razširiti iz dveh na štiri ure. Dejal je tudi, da je pred stavkajoče takrat stopila Štormanova hči Elizabeta, ki jim je predlagala, da stavkajo za gostiščem, na prostoru, kjer so nekoč imeli gosi. Za stavkajoče pa je to nesprejemljivo.

Glede napovedi, da bodo sami vložili predlog za stečaj, pa je Hrovatič pojasnil, da bodo počakali na odločitev celjskega okrožnega sodišča, ki naj bi ta teden odločalo o Štormanovem predlogu za uvedbo prisilne poravnave. Poudaril je tudi, da so zaposleni v Gostinskem podjetju Trojane za stavkajoče delavce zbrali 4000 evrov. Hrovatič je sicer zelo kritičen do odziva delovne inšpektorice, ki je delavcem sporočila, da so bili že poplačani. "Res je, dobili smo plačilne liste, vendar brez nakazil na transakcijske račune," pravi Hrovatič.