Svet

Nekdanjega vojaka zaradi brazgotin niso spustili v bar

J.P.
1. 4. 2014, 15.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nekdanji vojak, ki ga je v Afganistanu poškodovala eksplozija, trdi, da ga zaradi brazgotin na obrazu niso spustili v bar.

Triindvajsetletni James Dalby je služil v Afganistanu, dokler ga niso domov poslali zaradi poškodb, ki jih je utrpel v eksploziji: opekline tretje stopnje, zlomljeno nogo in poškodbo arkade. Ostale pa so mu tudi brazgotine, ki so pred dnevi bile jabolko spora, saj ga varnostniki pred vhodom bara Yate's v Yorku v Veliki Britaniji zaradi njih niso hoteli spustiti notri.

Vest o pripetljaju se je hitro razširila po internetu.

»Odvrnili so me zaradi stvari, ki ni v moji moči,« je povedal Dalby. »Nisem bil pijan in nisem zganjal zdrahe. Poškodoval sem se pri delu – priznam, da me jezi, ker so me zavrnili samo zaradi brazgotin.«

Vest o pripetljaju se je hitro razširila po internetu, za 26. aprila pa so v Yorku že napovedali protest.

Njegov petindvajsetletni prijatelj Matt Rayner je ob tem povedal, da je neprijeten dogodek zmotil vse. »Bili smo v skupini – notri smo prišli vsi razen Jamesa. Nič drugače ni bil oblečen od mene.« Predstavnik imenovanega bara je povedal, da so Jamesa zavrnili zaradi njegove oprave, ki da ni dosegala njihovih standardov.