Slovenija

Ukradeno vozilo? Samo pozabila je, kje je parkirala

U.K.
28. 3. 2014, 10.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zanimiva zgodba se je pripetila na ptujskem koncu, kjer je voznica prijavila ukradeno vozilo.

Dolenjski list

Dne 27. 3. 2014, okoli 10.50, so zaposleni pri raztovarjanju tovornega vozila v enem od podjetij v Mariboru, odkrili dva 17-letna državljana Afganistana, ki sta se že v Makedoniji skrila v tovorno vozilo in tako ilegalno vstopila v našo državo. Med postopkom sta oba zaprosila za azil v naši državi, zato sta bila nameščena v azilni dom.

Dne 27. 3. 2014, okoli 14. ure, je izbruhnil požar na gospodarskem poslopju na Čufarjevi ulici na Ptuju. V požaru je zgorelo ostrešje, požar pa so pogasili gasilci. Nastalo je za okoli 8.000 evrov škode.

Policisti so ugotovili, da je lastnica poslopja, eno popoldne pred požarom, v PVC posodo odložila pepel iz peči. Posodo je v hodniku gospodarskega poslopja postavila na zložene pnevmatike, dračje in drva. Ker peč ne izgoreva dobro, so bili v pepelu tudi večji nezgoreli deli lesa in žerjavica, ki je najprej vnela PVC posodo, nato pa še pnevmatike in dračje. Ogenj se je od tam razširil na ostrešje. Policisti bodo o požaru podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

ODKRITO VOZILO, KI JE BILO PRIJAVLJENO, DA JE UKRADENO

Včeraj smo dobili obvestilo, da je neznani storilec v noči na 26. 3. 2014, s parkirnega prostora na Cankarjevi ulici v Mariboru, odtujil osebni avtomobil, znamke Ford Ka, registrske številke MB RF 350, belo-srebrne barve, letnik 2.000.

Policisti so ugotovili, da vozilo ni bilo ukradeno, ampak da je lastnica pozabila, kje ga je v resnici parkirala. Svoje vozilo sedaj že veselo uporablja.