Slovenija

Vlada z delovnim posvetom nadaljuje regijski obisk na Gorenjskem

STA
28. 3. 2014, 10.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Predstavniki vlade danes nadaljujejo dvodnevni regijski obisk na Gorenjskem. V Kranju se je pravkar začel delovni posvet vlade, sledil bo podpis pogodb o sofinanciranju komunalnih projektov, potekali pa bodo tudi pogovori o izgradnji novega smučišča in lesno-predelovalnega centra v Bohinju ter urgentnega centra na Jesenicah.

Reuters

Predsednica vlade Alenka Bratušek je z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Metodom Dragonjo že zjutraj obiskala podjetje Iskratel. Nato se je sešla s kranjskim županom Mohorjem Bogatajem, pravkar pa se je v enem od kranjskih hotelov pričel delovni posvet vlade.

Sledil bo podpis pogodb o sofinanciranju kohezijskih projektov za komunalno ureditev, ki ga na kranjski mestni občini že težko čakajo, saj so medtem primorani sami zalagati sredstva za izvedbo projektov Gorki in vodovodno omrežje Bašelj-Kranj.

Popoldne se bo Bratuškova z glavnino ministrov odpravila na zgornjo Gorenjsko, kjer bo s predstavniki družbe 2864 Bohinj govorila o izgradnji novega smučarskega centra v Bohinjski Bistrici, za katerega je v prvi etapi potrebnih 15 milijonov evrov državnih oziroma evropskih sredstev.

Druga pomembna tema obiska v Bohinjski Bistrici bo projekt lesno-predelovalnega centra, ki ga načrtujeta Lip Bled oziroma njegova hčerinska družba v Bohinju, zanj pa prav tako potrebujeta državno podporo.

Še ena velika investicija na Gorenjskem se obeta na Jesenicah, kjer čakajo na začetek gradnje urgentnega centra. O tem bo vodstvo Splošne bolnišnice Jesenice danes govorilo tako z Bratuškovo kot s predstavniki ministrstev za zdravje in za obrambo. Slednje naj bi namreč v času gradnje na Jesenicah postavilo mobilno vojaško bolnišnico Role2.

Vlada bo obisk na Gorenjskem sklenila zvečer, ko bo na Jesenicah potekalo srečanje z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki gorenjske regije.