Slovenija

Janša odšteva dneve - odhaja iz Slovenije?

mv
20. 3. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pred Janezom Janšo je izredno napet mesec. Kakšna usoda ga čaka in zakaj namiguje na selitev iz Slovenije? Je sojenje za zadevo Patria terjalo svoj davek in je politik pripravljen, da se umakne?

Reuters

Ljubljanski višji sodniki so včeraj na javni seji prisluhnili pritožbam na prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria. Glede na obsežnost primera bodo svojo odločitev vpletenim sporočili pisno, predvidoma čez več kot mesec dni. Če se spomnimo je ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek predsednika SDS in nekdanjega premierja Janeza Janšo, brigadirja Toneta Krkoviča ter prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča junija lani obsodila zaradi obtožb o kaznivih dejanjih, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov. Janši je prisodila dve leti zapora, Krkoviču in Črnkoviču pa 22 mesecev zapora. Vsi trije so se na sodbo pritožili.

Kako se je odvijalo sojenje, kdo vse je prišel podpret Janšo in, ali eden najbolj opaznih slovenskih politikov res razmišlja o tem, da bi zapustil državo preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!