Slovenija

Kdo zastruplja hišne ljubljenčke Slovenk in Slovencev?

Žiga Kariž
17. 3. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Iz krajev v okolici Slovenske Bistrice prihajajo skrb vzbujajoče novice. V zadnjem času naj bi bilo več zastrupitev domačih živali. Zadnja žrtev krutega zločinca je nemška doga Achmed.

Urška Legat

Slovenski mediji so že večkrat poročali o zastrupitvah živali na področju Slovenske Bistrice.

Na udaru so že bile Spodnje Makole, kjer je neznanec zastrupil tri mačke, v Poljčanah je življenje izgubil nemški ovčar Rex, tokrat je zločinec udaril v Makolah.

Nekoga na Štajerskem očitno motijo hišni ljubljenčki. Pse domačinov zastruplja kar z antifrizom.

Urška Legat je lastnica triletne nemške doge z imenom Achmed. Pred kratkim je opazila, da njen štirinožni prijatelj očitno nekoga zelo moti. Najprej je dobila obisk veterinarske inšpekcije, saj naj bi njen pes živel v nemogočih razmerah. A inšpektorji so le začudeno pogledali, ko so odkrili, da je za psa lepo poskrbljeno in se mu lepo godi. Kar ni niti presenetljivo, saj ima Urška tudi sama nekaj veterinarske izobrazbe. Urški so ne glede na to, da niso odkrili ničesar spornega, inšpektorji razložili, da bo, če prejmejo še eno prijavo, sledila kazen. Pred nekaj dnevi je prejela obisk predstavnikov društva proti mučenju živali, ki so prejeli prijavo, da naj bi bil njen pes popolnoma zanemarjen in zlorabljen. Kot so povedali ob obisku, so pričakovali na pol mrtvega psa. A tudi oni so ugotovili, da so prišli zaman. Istega dne se je Urška odpravila v trgovino in Achmeda pustila na ograjenem hišnem dvorišču. Ko se je vrnila, je opazila, da se pes čudno vede. Kmalu je začel bruhati, nekontrolirano izločati blato in se tresti. 

Kako je z Achmedom, kaj ob vsem tem pravijo na policiji in za kako nevarno grožnjo gre, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!