Slovenija

Janko Medja uspešen tudi v pokru

S.R.
13. 3. 2014, 20.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Janko Medja razburja javnost, odkar je predsednik uprave NLB. Kolegi z revije Lady pa so odkrili njegovo hazardersko plat.

Janko Medja jih šteje nekaj preko štirideset in ima za sabo bogato kariero v bančništvu, Njegova uspešna pot se je začela že z diplomskim delom Kakovost v bančništvu, za katero je prejel tudi priznanje Banke Slovenije. Večino praktičnega znanja si je nabral v Unicredit Banki, pred nastopom svoje sedanje funkcije pa je bil v NLB tudi predsednik nadzornega sveta te državne banke. Glede na to, da je bančnik in da so ti znani po tem, da če kdo, potem znajo oni ravnati z denarjem in ga vsekakor ne mečejo skozi okno, nas je toliko bolj presenetila informacija, da Medja strastno igra spletno igro pokra na eni izmed temu namenjenih spletnih strani. Informacije smo želeli preveriti. Obiskali smo omenjeno spletno stran in odkrili, da se ime Janko Medja res nahaja na seznamu igralcev pokra, in to na izjemno visokem, šestem mestu. S prvo igro pokra mu je uspelo priigrati kar 158.900 žetonov. A da ne bo pomote, Medja s tem ni zaslužil toliko tisočakov, kolikor je priigral žetonov, saj je do zaključka turnirja še kar nekaj dni, poleg tega pa vsak žeton nima posebne vrednosti. O hazarderskih podvigih Janka Medje smo želeli vprašati njega osebno, a je na službenem potovanju, zato tega včeraj ni bilo mogoče storiti, so nam pa iz korporativnega komuniciranja NLB obljubili, da nam odgovore v zvezi s prostočasnimi dejavnostmi njihovega predsednika pošljejo tekom današnjega dne. Očitno gresta lahko z roko v roki tudi uspešno bančništvo in igranje tveganih iger.

Iz pisarne gospoda Janka so nam sporočili naslednje:

V preteklosti se je Janko Medja v času svojega dopusta udeležil dveh poker turnirjev v letu 2010, zato se zadetek na Googlu, ki ga navajate, bržčas navezujejo na ta dva dogodka. Kasneje se turnirjev ni več udeleževal, kar velja tudi za celotno obdobje od prevzema vodenja NLB.