Črna kronika

Ne boste verjeli, kaj ga je spravilo v zapor!

M.J.
13. 3. 2014, 19.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Roparja banke so našli zahvaljujoč njegovem Facebook profilu, na katerem je poziral z orožjem, katerega je prej uporabljal v ropih.

Facebook

Tako imenovane 'selfie' fotografije so postale tako popularne, da se jim ne morejo odpovedati niti 'narko' bande v Mehiki in tudi številni ostali kriminalci, ki na Facebooku, Instagramu ali YouTubu pozirajo z orožjem, ki so ga uporabili v kaznivih dejanjih ali s plenom, ki so ga v teh dejanjih pridobili. Pogosto pa so ujeti prav zaradi teh aktivnosti na družabnih omrežjih.  

Še en takšen primer so zabeležili prejšnji teden v ZDA, ko je policija iskala dva roparja banka v Michiganu. In zanimivo, da so ju policisti našli s pomočjo 'selfie' fotografij na Facebooku. Oseba je namreč izgledala izredno podobna tisti, ki so jo med ropom posnele varnostne kamere. Za nameček pa je ropar na Facebooku poziral celo v istih oblačilih in orožjem, ki ga je uporabil pri ropu.

Policaj, ki je na Facebooku našel stran 21-letnega Julesa Bahlerja je o tem obvestil FBI, ki je takoj stopil v akcijo in ga pričakal pred njegovo hišo. Ko so preiskali njegov avtomobil, so našli tudi orožje, s katerim je poziral na socialnem omrežju.

Facebook