Slovenija

Kaj nam prikriva Vinko Gorenak?

Simon Rosc
26. 2. 2014, 09.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mitja Kunstelj je že večkrat stopil na žulj vidnemu članu Janševe SDS in nekdanjemu notranjemu ministru Vinku Gorenaku. Po mnenju Gorenaka gre pri pisanju Kunstlja za neresnice oziroma – kot jo Gorenak poimenuje sam – »smrdečo pisunsko greznico«, o kateri bo ta teden nekdanji minister vrnil udarec.

Mediaspeed, Twiiter, arhiv Lady

Vinko Gorenak bo vrnil udarec Kunstlju.

O pisanju Mitje Kunstlja zoper Vinka Gorenaka smo lahko prebrali že marsikaj in za tiste, ki v zapisih nismo omenjeni, so ti vedno zanimivi. A ne moremo mimo tega, da je Kunstelj izjemno pogumen, da si upa na javnem blogu zapisati takšne informacije, saj so vse po vrsti izjemno provokativne in nekatere celo zrele za sodno pravdanje. A tudi Gorenak, ki si ga Kunstelj vsake toliko privošči z veliko žlico, rad vrne žogico. Tokrat je na svojem twitterju objavil zapis, da bo sredi tedna objavil pisne dokaze o virih provokativnega Kunstlja. Ta je v preteklosti iz »smrdeče pisunske greznice«, kot Kunstljevo pisanje imenuje Gorenak, z veliko žlico zajemal najrazličnejše informacije o Gorenaku, ki naj bi po Kunstljevo seveda držale, a kje je resnica, ne ve nihče, tu in tam lahko preberemo le kakšen odziv. Kunstelj se v svojih blogih večinoma dotika Janeza Janše in njegovih zvestih vojščakov, med katerimi pa je bil že nekajkrat omenjen tudi Vinko Gorenak. Med obsežnimi zapisi se je znašel ta z naslovom Vinko Gorenak je peder, v besedilu pa naslednje povedi: »Vinko Gorenak je bil toplovodar že v JLA. Tam je sovojakom priznal, da je roza fant. Zaradi pijančevanja ga je doletela prekomanda v Bilećo. Do tja ni prišel, ker so ga rešile partijske vezi njegove rdeče družine.« V besednem dvoboju je nekdanji notranji minister v državnem zboru dejal, da naj bi Kunstljev blog financirala državna podjetja in je bil v preteklosti obsojen zaradi mamil, slednje je Kunstelj v naslednjem zapisu tudi priznal in navrgel, da je bil obsojen tudi njegov »novi najboljši prijatelj Roman Leljak«. Kunstelj si je upal še dlje in zapisal, da je Gorenakov spolni partner Dejan Kaloh, zaradi česar se je Gorenak nadenj spravil kot zasebni tožilec. A tudi tukaj se Kunstelj ni ustavil, o Kalohu je zapisal še to: »Svetovalec poslanske skupine SDS in občasna igrača za homoseksualne igrice Vinka Gorenaka, Dejan Kaloh, je še vedno na prostosti. Posiljevanje nemočnih otrok je torej referenca, ne zločin. Policija pa molči! Do kdaj še?« A Kunstljeva tarča ni le Gorenak, ampak tudi drugi posamezniki, največkrat pa ima na pladnju prvaka SDS, Janeza Janšo. Obdelal je že domnevne Janševe orožarske investicije, v svojih pisanjih pa se je dotaknil tudi Toneta Krkoviča.

Facebook

Na podlagi vsega, kar smo torej že lahko prebrali na blogu Mitje Kunstlja, ne smemo biti začudeni, da se je Vinko Gorenak spustil v osebni dvoboj s kontroverznim blogarjem. V nedeljo je tako na twitterju zapisal, da ima o virih Mitje Kunstlja zanimive informacije, ki jih bo sredi tedna razkril na svoji spletni strani. Zanimalo nas je, če nam lahko mogoče vsaj namigne, o čem točno bomo lahko brali na spletni strani Vinka Gorenaka, a bo to skrivnost do dramatičnega razkritja obdržal zase. Odgovoril nam je: »Upam, da razumete, da zadeve ne bom razkril za en sam medij prej, preden bodo imeli do tega dostop drugi. Kdaj bo zadeva objavljena, še ne vem, bo pa ta teden. Nekatere dokaze je pač treba notarsko zavarovati.« Le kaj torej skriva Vinko Gorenak?