Vreme

Pretežno oblačno in do 14 stopinj

STA/N.J.
26. 2. 2014, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes in jutri bo v zahodni in južni Sloveniji pretežno oblačno, predvsem na Notranjskem in Primorskem bo občasno lahko rahlo deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah severne in vzhodne Slovenije megla, čez dan bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 7 do 14 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno in južno od nas bo pretežno oblačno, ponekod bodo rahle padavine. Drugod bo delno jasno.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo in Balkanom je šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla severno Sredozemlje in na svoji poti proti vzhodu slabi. Od jugozahoda k nam priteka postopno nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V petek bo na severovzhodu države še deloma jasno, drugod bo pretežno oblačno. V zahodnih krajih bo rahlo deževalo. V soboto bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo, nad okoli 900 metri nad morjem pa rahlo snežilo. Nekoliko hladneje bo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv obremenilen, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje občutljivih ljudi bo v noči na četrtek moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.