Zimski športi

Danes nadaljevanje svetovnega pokala v smučarskih skokih

STA / J. P.
26. 2. 2014, 09.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Z današnjo tekmo v švedskem Falunu (18.30) se bo nadaljevala sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki se bo končala konec marca v Planici. Medtem ko bo Robert Kranjec tekmo na Švedskem zaradi nategnjenih kolenskih vezi izpustil, ima dobitnik dveh kolajn na minulih olimpijskih igrah v Sočiju Peter Prevc nastop zagotovljen.

Nikola Miljković

Torkove kvalifikacije za prvo tekmo po zimskih olimpijski igrah v Sočiju je dobil Jernej Damjan, poleg njega pa so se na današnjo tekmo uvrstili še štirje Slovenci, ki so bili uspešni v kvalifikacijah, medtem ko ima Peter Prevc z drugim mestom v svetovnem pokalu nastop zagotovljen. V kvalifikacijah je skočil 121 metrov.

Brez nastopa na tekmi je v slovenskem taboru ostal le Jaka Hvala, ki je bil 42.

Na tekmo so se poleg Damjana skozi kvalifikacije uvrstili še Tomaž Naglič z 12. dosežkom, Nejc Dežman, ki je kvalifikacijske boje končal na 17. mestu, Jurij Tepeš, ki je bil 20., in Matjaž Pungertar z 21. kvalifikacijskim dosežkom. Brez nastopa na tekmi je v slovenskem taboru ostal le Jaka Hvala, ki je bil 42.

Najboljša daljava torkove kvalifikacijske serije je sicer uspela vodilnemu v svetovnem pokalu in dobitniku dveh zlatih olimpijskih kolajn v Sočiju, Poljaku Kamilu Stochu, ki je skočil 129,5 metra.

Današnja tekma se bo s prvo serijo začela ob 18.30.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala vodi Stoch (921 točk), ki ima pred najbližjim zasledovalcem, slovenskim olimpijskim junakom Prevcem na drugem mestu 13 točk prednosti, tako da je boj za rumeno majico še povsem odprt.

Današnja tekma se bo s prvo serijo začela ob 18.30.