Slovenija

Dragonja, Trop Skaza in Žmavc že zaprisegli kot ministri

STA / J. P.
24. 2. 2014, 19.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Poslanci in poslanke so z 49 glasovi za in 18 proti potrdili Metoda Dragonjo za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, Alenko Trop Skaza za ministrico za zdravje in Gorazda Žmavca za ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu. Vsi trije ministri so v DZ že zaprisegli.

Facebook

Dragonja bo na mestu ministra za gospodarstvo nadomestil Stanka Stepišnika, potem ko je ta novembra odstopil zaradi subvencij, ki jih je ministrstvo za gospodarstvo dodelilo podjetju Emo Orodjarna. Podjetje je namreč v solasti Stepišnika. Ta resor je nato začasno vodil minister za finance Uroš Čufer.

Nekaj dni za odstopom Stepišnika se je za odstop odločil tudi minister za zdravje iz vrst DeSUS Tomaž Gantar. Kot razlog za odstop je navedel nezmožnost koalicije za dogovor o zdravstveni reformi. Začasno je ta resor vodil zunanji minister in prvak DeSUS Karl Erjavec.

Žmavc pa bo na čelu urada za Slovence v zamejstvu in po svetu nasledil Tino Komel iz vrst PS, ki mora nazaj v poslanske klopi zavoljo koalicijske računice, po kateri je ta resor prevzel DeSUS in tako izbiro ministrice za zdravje prepustil največji vladni stranki.

Z današnjim dnem se Komelova vrača v poslanske klopi, iz parlamenta pa odhaja Mirjam Bon Klanjšček, ki je Komelovo nadomeščala v DZ v času, ko je bila ministrica.