Slovenija

Počilo v UKC Maribor in domu upokojencev v Velenju!

M.J.
22. 2. 2014, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V anonimnem pismu, ki je prispelo v naše uredništvo, je zapisanih kup očitkov na račun direktorice Doma za varstvo odraslih Velenje, Violete Potočnik Krajnc. Od zaposlovanja »preko vez in poznanstev« do uporabe sredstev doma v lastne namene, pa tudi nepravičnosti do zaposlenih; ti naj bi se delili na tiste, ki so v milosti, in tiste, ki so v nemilosti direktorice.

Ž.K.

Da bi navedbe preverili, smo se odpravili v Velenje, kjer smo Violeto Potočnik Krajnc soočili z očitki. Pričakala nas je nasmejana in, presenetljivo, večine navedb v pismu niti ni zanikala.

Jih pa je s svojo razlago postavila v drugačno luč. Tako drži navedba iz pisma, da naj ne bi podaljšala pogodbe osmim zaposlenim, temveč je namesto njih zaposlila osem pripravnikov. »Pogodb nismo smeli podaljšati zaradi zloglasnega ZUJF-a, a delo ne sme biti moteno; tako smo na prakso vzeli 5 zdravstvenih tehnikov in 3 bolničarje,« pojasni Potočnik Krajnčeva.

Zavod vodi tri leta in je ponosna na napredek, ki ga je dosegla v tem času. Dom ji je uspelo prenoviti in urediti tako znotraj kot zunaj. Uspelo ji je zagotoviti sofinanciranje občine in s širitvijo dejavnosti doma na trg povečati prihodke. Tako tudi zunaj doma ponujajo dostavo hrane, za katero imajo okoli 80 naročnikov, nudijo keteringe, masaže in pedikure. A kot kaže, v kolektivu, ki šteje okoli sto zaposlenih, v teh dneh kljub temu vre.

In kaj pravi o tem, da del zaposlenih pozna in se z nekaterimi druži tudi zasebno? To in še več preberite v današnji številki časopisa Svet24!