Promet

Na avtocestah velika nevarnost naleta na živali

STA/M.J.
21. 2. 2014, 19.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste bo vsak dan do začetka marca vsak dan med 8. in 13. uro zaprta cesta Spodnje Jezersko - Preddvor zaradi čiščenja brežin po ujmi. V primeru slabega vremena dela odpadejo. V predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno.

JZZPR Maribor

Zaradi del je v Pivki zaprta cesta Pivka - Ilirska Bistrica čez Knežak. Obvoz za osebna vozila je po lokalnih cestah, za tovorna vozila pa po glavni cesti Pivka - Ribnica - Ilirska Bistrica.

Predvidoma do ponedeljka bo na cestah Vrhnika - Borovnica pri Bistri in Žiri - Rovte oviran promet. Občasno bodo na obeh odsekih popolne zapore.

Zaprta je cesta čez prelaz Vršič.

Zaradi poplavljenih cestišč so zaprte ceste Koprivnik - Kostanjevica na Krki med Koprivnikom in Malencami, Rakov Škocjan - Podskrajnik, Unec - Planina in Planina - Laze. Zaprte so tudi nekatere lokalne ceste na poplavnih območjih.

Ob avtocestah popravljajo poškodovane varovalne ograje. Občasno zato lahko vozniki pričakujejo oviran promet na odstavnih pasovih. Še vedno pa je povečana nevarnost živali na cesti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si