Slovenija

V krvavem navijaškem obračunu trije huje poškodovani

M. R.
22. 2. 2014, 08.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

MNOŽIČNI PRETEP Po četrtkovem remiju na nogometni tekmi evropske lige med Mariborom in špansko Sevillo se je na postajališču Tepanje zgodil incident.

Arhiv Svet24

Po prvih zbranih informacijah se je na počivališče Tepanje z več vozili pripeljalo več oseb, ki so napadle skupino španskih navijačev. Nasilneži so najprej napadli oba voznika italijanskega avtobusa in ju lažje poškodovali, nato pa so vstopili še v prostore bencinskega servisa, kjer so se znesli nad navijači.

V obračunu je bil en španski navijač huje poškodovan, drugi lažje, skupil pa jo je tudi državljan Slovenije. Pri napadu so storilci uporabljali različne predmete, med drugim palice. Napadalci so še pred prihodom policistov Tepanje zapustili.

Nekateri spletni mediji so poročali, da za napadom stojijo navijači poljskega nogometnega kluba Slask iz Vroclava, sicer bratsko povezani z mariborskimi Violami, po naših informacijah pa so se nad španskimi navijači znesle Viole.

Policisti nadaljujejo preiskavo in obravnavajo sume kaznivih dejanj nasilništva, hude telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari. Po prvih ocenah škoda na italijanskih avtobusih in bencinskem servisu znaša okoli 5000 evrov. Zaradi ugotavljanja morebitnih pomanjkljivosti pri izvedbi varovanja je generalni direktor policije Stanislav Veniger odredil nadzor nad delom policistov, ki so španske navijače spremljali na poti do Ljubljane.