Slovenija

Blaž Jasnič novi direktor Acronija

STA/mv
20. 1. 2014, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Novi predsednik uprave skupine SIJ - Slovenska industrija jekla Anton Černik je danes razrešil glavnega direktorja družbe Acroni Slavka Kanalca in na njegovo mesto imenoval dosedanjega pomočnika glavnega direktorja v Acroniju Blaža Jasniča. Kanalec bo odslej izvršni direktor za tehnologijo celotne skupine.

Flickr

Kot so danes sporočili iz skupine, je vodstvo prepričano, da bo Jasnič nadaljeval dobro delo dosedanjega direktorja Kanalca. Slednji bo na sedežu skupine v Ljubljani prevzel funkcijo izvršnega direktorja za tehnologijo celotne skupine. Do menjav na čelu SIJ - Slovenske industrije jekla je prišlo minuli teden, ko je nadzorni svet sprejel odstop predsednika uprave Tiborja Šimonke in člana uprave Vjačeslava Korčagina. Uprava je odstopila zaradi različnih stališč z večinskim lastnikom o smeri razvoja tako celotne skupine kot njenih jedrnih družb.

Na čelu skupine je Černik, ki je bil doslej direktor hčerinske družbe SIJ - Obdelava jekla, drugi član uprave pa je Igor Malevanov, doslej izvršni direktor za finance, ekonomiko in IT.