Slovenija

Žalost na Koroškem: Brigito je vzela deroča reka

Petra Rupnik
22. 1. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kot so nam povedali domačini, da naj bi se 38-letna Brigita Jevnišek skupaj z družino vračala z družinskega praznovanja, ko ji je spodrsnilo in je padla v pobesneli potok. Žensko, ki je včeraj popoldne v Spodnjem Doliču v občini Mislinja padla v naraslo reko Pako, so našli mrtvo. Kot so za STA povedali na Policijski upravi Celje, so nesrečnico, ki je bila rojena leta 1975, našli 200 metrov od kraja, od koder ji je najverjetneje zdrsnilo v reko. Zagozdena je bila pod koreninami drevesa.

Kot nam je zaupala njena kolegica, je 38-letnica, doma iz Srednjega Doliča, je včeraj okoli 15. ure, poskušala prečkati potok Paka. V normalnih razmerah je hudourniški potok plitek in ga ni težko prečkati. Zaradi obilnih padavin je potok včeraj narasel, pretok v strugi pa je bil zelo močan. Ko je ženska prišla čez polovico struge, ji je močan tok spodnesel tla pod nogami in jo odnesel.

 

 

Po približno 200 m, od nesrečnega padca, se je zagozdila med korenine obrežnega grmovja in dreves. Občan, ki je s svojega doma opazil, da je 38-letnica padla v potok, je stekel k potoku in ji želel pomagati, vendar je bil prepozen, saj jo je močan tok medtem že odnesel. Policisti in gasilci so takoj po prejetem obvestilu začeli z iskanjem pogrešane. V iskanju je sodelovalo 56 gasilcev okoliških prostovoljnih gasilskih društev in 15 policistov. Truplo pokojnice so našli nekaj pred 21. uro v široki strugi potoka, zagozdeno pod koreninami dreves.

 

Narasle reke in potoki, ki so bili posledica obilnih padavin, so sicer danes veliko nevšečnosti povzročili na zahodu Slovenije, v okolici Savinjske doline, na Koroškem in delu Štajerske. Zaradi poplav so bile zaprte oziroma delno zaprte nekatere ceste, sprožili so se posamezni zemeljski plazovi, voda pa je poplavljala kleti, zaradi česar so imeli veliko dela predvsem gasilci.

 

Kaj se je zgodilo na ta dan tragedije in zakaj je pomoč za Brigito prišla prepozno, preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!