Slovenija

Davčna uprava prodaja spodnje perilo

Simon Rosc
10. 1. 2014, 10.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Davčni urad se zadnje čase zelo trudi pri izterjavi svojih dolžnikov, in da bi poplačali še več dolgov, zdaj prodajajo tudi spodnjice.

salomon.si

»V konkretnem primeru prodaje spodnjega perila ne gre za zarubljene artikle, temveč za prodajo predmetov iz stečajne mase.«

Čeprav se sliši izjemno hudomušno in morda celo kot šala, je še kako res, da Davčna uprava Republike Slovenije (Durs) prodaja spodnje hlače, kopalke in nedrčke. Na spletni strani Salomon.si smo zasledili oglas za 2707 kosov moškega in ženskega spodnjega perila ter kopalk v skupni vrednosti 10.327,79 evra. Od tega je na voljo 600 kosov moških spodnjih hlač, 393 kosov ženskih enodelnih kopalk, 402 kosa moških kopalk, 800 kosov nedrčkov in 512 kosov ženskih spodnjih majic, vsi artikli pa so različnih barv in velikosti. Od Dursa smo izvedeli, da ni mogoče kupiti posameznih artiklov, temveč je treba oddati ponudbo za vseh 2707 izdelkov.

Čas za oddajo ponudb je 27. januar, te pa je treba poslati na naslov Dursa, Šmartinska cesta 55, 1000 Ljubljana, glavna pisarna DURS. Da pa tisti, ki bo blago želel kupiti, ne bo kupil mačka v žaklju, si ga bo lahko prej  ogledal. V razpisni dokumentaciji na Dursovi spletni strani so zapisali, da bo blago prodano po načelu videno - kupljeno, zato, kot so napisali, morebitne reklamacije po sklenitvi kupoprodajne pogodbe ne bodo upoštevane.  

»Durs se je odločil predmete prodajati tudi prek temu namenjenih spletnih strani, saj bomo tako dosegli širšo populacijo.«

Tjaša Naraločnik nam je v telefonskem pogovoru v imenu Dursa povedala, da ta na svoji spletni strani že dolgo objavlja datume dražb za zarubljene predmete, letos pa so se odločili, da te predmete objavijo tudi na spletnih straneh, namenjenih prodaji različnih stvari; ena od takih je tudi stran Salomon.si, saj tako dosežejo širšo populacijo. »V konkretnem primeru prodaje spodnjega perila ne gre za zarubljene artikle, temveč za prodajo predmetov iz stečajne mase,« je še dodala Naraločnikova.