Slovenija

Virant je jasen glede dejanja Gašparja Mišiča

STA/N.J.
8. 1. 2014, 13.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Javne osebnosti bi morale v cestnem prometu s svojim ravnanjem dajati zgled, meni notranji minister Gregor Virant. S temi besedami je komentiral ravnanje šefa Luke Koper Gašparja Gašparja Mišiča, ki ga je v torek ustavila policija, alkotest pa je pokazal prisotnost alkohola. Odločitev o nadaljnjih korakih sicer Virant prepušča Gašparju Mišiču.

Mediaspeed

"Če bi se kot notranji minister znašel v situaciji, da bi me ustavila policija in da bi vozil alkoholiziran, je odgovor na dlani," je dejal Virant. Minister v takšnem primeru odstopi, je poudaril minister za notranje zadeve.


Policija naj bi danes zoper Gašparja Mišiča spisala obdolžilni predlog.

Predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič je namreč v torek potrdil, da ga je v Luciji ustavila policija. Dogodek je obžaloval in poudaril, da se mu je takšen pripetljaj zgodil prvič. Rezultat alkotesta je pripisal tudi dejstvu, da zaradi bolezni že več dni jemlje zdravila. Medtem je sicer Elen Twrdy, namestnica prve nadzornice Luke Koper že potrdila, da bodo zadnji dogodki v zvezi z Gašparjem Mišičem predmet razprave na petkovi seji nadzornega sveta koprske družbe. Nadzorniki zadeve do takrat očitno ne bodo komentirali.