Slovenija

Nadzorniki Luke Koper tudi o Gašparju Mišiču

STA/M.J.
8. 1. 2014, 12.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zadnji dogodki v zvezi s predsednikom uprave Luke Koper Gašparjem Gašparjem Mišičem bodo tudi predmet razprave na petkovi seji nadzornega sveta koprske družbe, je za STA potrdila namestnica prve nadzornice Elen Twrdy. Nadzorniki zadeve do takrat očitno ne bodo komentirali. Policija pa naj bi danes zoper Gašparja Mišiča spisala obdolžilni predlog.

Mediaspeed

Torkov incident, ko so policisti v Luciji zaradi vožnje pod vplivom alkohola ustavili predsednika uprave Luke Koper Gašparja Gašparja Mišiča, odmeva tudi danes.

Tako bodo člani nadzornega sveta na petkovi seji, na kateri naj bi sicer dokončno odločali o imenovanju novega člana uprave, zadolženega za operativo, razpravljali tudi o tej temi, je pojasnila Twrdyjeva. Kot je dodala, bodo dogajanje v zvezi s predsednikom uprave komentirali po seji nadzornega sveta. Prva nadzornica Luke Alenka Žnidaršič Kranjc je trenutno sicer službeno odsotna.

Obdolžilni predlog zoper Gašparja Mišiča, ki so mu policisti v torek zaradi kršitev javnega reda in miru ter nespoštovanja cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog, po informacijah STA sicer še ni spisan, pač pa naj bi ga spisali predvidoma danes.

Predsedniku uprave Luke Koper, ki so mu policisti zaradi prisotnosti alkohola v torek med drugim začasno odvzeli vozniško dovoljenje, tako grozi celo trajen odvzem vozniškega dovoljenja.

Gašpar Mišič, ki je že v torek priznal, da ga je ustavila policija, je dogodek obžaloval in poudaril, da se mu je kaj takega zgodilo prvič. Rezultat alkotesta, po katerem naj bi mu izmerili 0,59 miligrama alkohola v litru krvi, pa je pripisal tudi dejstvu, da je zaradi bolezni že več dni jemal zdravila.