Slovenija

Grims: So mu modrček nastavili?

Simon Rosc/ N.J.
7. 1. 2014, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Prejšnji teden smo poročali o Branku Grimsu, ki je na facebooku kliknil na zapeljiv naslov, pod katerim naj bi izvedel, kako pripraviti žensko, da sleče modrček. V svojem odgovoru, ki je bil hkrati tudi zahteva za popravek, je za svoje klikanje posredno okrivil tranzicijsko levico.


Branko Grims je za objavo našega članka okrivil tranzicijsko levico, kdo pa je kriv za njegovo klikanje?

Branko Grims je na facebooku naletel na objavo z naslovom Video – Evo kako da prevarite curu da skine grudnjak, kar v prevodu pomeni, kako pripraviti žensko, da sleče modrček. Več kot očitno je, da je imel SDS-ov poslanec ambicije ogledati si ta vabljivi nasvet. A na žalost je šlo le za virus, ki je od Grimsa zahteval, da povezavo 'všečka', kar pa se je takoj prikazalo na njegovem facebooku. Ker se je ta kontroverzni član SDS-a tako znašel v kočljivem položaju in nas je zanimalo, kaj ga je sploh vodilo do tega klika, smo mu poslali vprašanje v službo za odnose z javnostjo SDS, kjer so nam odgovorili, da nam bo gospod Grims odgovoril naslednji dan. In nam tudi je, le da smo namesto odgovora prejeli zahtevek za popravek članka, ki je temeljil na osnovi informacij, ki jih je ponujal profil Branka Grimsa na facebooku.

V 'odgovoru' je Grims za svoje brezglavo klikanje poskušal okriviti tranzicijsko levico. Zapisal je: »V obupnih poskusih, da bi se čim manj pisalo o tem, kako nesposobno in razvojno uničujočo vlado tranzicijske levice trpi Slovenija, očitno pridejo prav vsa sredstva.« Ob tem moramo zapisati, da naše tipkanje ni dirigirala nobena politična opcija, ne levica ne desnica, niti ne sredina, pa čeprav bi to Grimsu v tem primeru prišlo še kako prav. Zapisal je še, da bi iz naslova lahko sklepali, da gre za šaljiv posnetek ali skrito kamero, ki je namenjena temu, da vsakega normalnega človeka spravi v smeh. SDS-ovi računalniški strokovnjaki so glede zapeljivega naslova lahko ugotovili le, da povezave všečka ne vodijo nikamor in gre za očitno podtikanje oziroma 'parazitsko skripto', ki jih je facebook poln.

 

Facebook

Naš namen nikakor ni bil zlonameren, želeli smo le povedati, da je tudi še tako desničarsko usmerjeni politik le iz mesa in krvi in ga pač ne zanimajo le resne teme, temveč občasno tudi kakšna bolj poredna. Branko Grims pa se očitno boji, da bi se ob takih objavah zamajal njegov ugled, saj si je v 'popravku' zaželel nekaj reklame za svojo spletno stran. Poslal je namreč povezavo do svojega članka, in ker želimo, da so naši bralci seznanjeni tako z Grimsovim porednim kakor tudi z resnim klikanjem, je tukaj povezava do spletne strani, ki jo je poslal Branko Grims: http://grims.si/davki-in-luknja-pod-smrecico/. Prijetno branje.