Slovenija

David si je vrat prerezal sam

Č.K.
29. 12. 2013, 16.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenijo je pred dobrima dvema tednoma pretresla krvava drama v središču prestolnice.

Na glavni železniški postaji je takrat v mlaki krvi obležal 18-letni David. A žalostna zgodba je vendarle dobila epilog. Kot so nam potrdili na ljubljanski policijski upravi, so kriminalisti ugotovili, da naj bi šlo za poskus samomora in pomoči pri poskusu samomora.

Osemnajstletnemu Davidu iz okolice Celja naj bi pomagal enako stari prijatelj Jan, s katerim sta tisto decembrsko jutro zbežala od doma in pobegnila v Ljubljano. Mladeniča naj bi se odpravila v Ljubljano prav z namenom, da storita samomor. Po neuradnih podatkih naj bi fanta najprej želela skočiti z ene izmed ljubljanskim stolpnic, vendar sta si po tem, ko nista našla nobene primerne zgradbe, premislila.

Tako naj bi se odpravila do trgovine, kjer sta kupila nož in se odločila, da si prvi sodi na ljubljanski železniški postaji, drugi pa v Celju. Kot je za Svet24 povedala priča tragičnega dogodka, si je nesrečni mladenič vrat prerezal sam, in tako obležal v mlaki krvi; le hitri odziv reševalcev iz bližnjega kliničnega centra mu je rešil življenje.

»Videl sem, kako si je nesrečni mladenič sam prerezal vrat.« Priča tragedije

 

Njegov prijatelj se je medtem odpeljal nazaj v Celje, kjer so ga na železniški postaji pričakali policisti in tako preprečili novo tragedijo.

PU Celje

Mladeniča so takoj po zaslišanju predali v oskrbo zdravstvenemu osebju. Preiskava je zaradi tragičnega ozadja trajala nekoliko dlje in se je končala pred dnevi z kazensko ovadbo, kar so nam potrdili tudi iz policije. "PU Ljubljana je podala kazensko ovadbo zoper eno osebo, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja napeljevanja k samomoru in pomoči pri samomoru," je sporočil Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana.