Svet

Grške politike pozvali, naj posvojijo 120 otrok

Simon Rosc/Č.K.
29. 12. 2013, 16.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Številne družine z več otroki iz osrednje grške regije Almyros so v simbolični potezi nakazale na svoj obup v luči gospodarske krize.

Reuters

Številne grške družine so se zaradi krize znašle na robu prežietja, zato so grškega premierja Antonisa Samarasa in predsednika države Karolosa Papuljasa pozvale, naj politiki posvojijo njihove otroke, saj si ne morejo več privoščiti njihovega preživljanja.

Številne družine so namreč zaradi krize utrpele reze pri plačah, mnogi člani družin so brezposelni, država pa je znižala prispevke za družine z več otroki. Zaradi vseh teh dejavnikov zdaj grške družine le stežka skrbijo za svoje otroke. Po poročanju grškega časnika Taxidromos se je zbralo približno 40 prijav, v katerih starši pozivajo predsednika, premierja in predsednika parlamenta Evangelosa Meimarakisa, naj posvojijo njihove otroke.

Vse prijave je pred dnevi poslalo združenje družin s tremi otroki iz Almyrosa. Trojico politikov so pozvali, naj skupno posvojijo 120 otrok. Zaradi rezov v prispevke družinam s tremi otroki in zaostrovanja pogojev za pridobitev letnega dodatka v višini 1500 evrov se te družine vedno težje prebijajo skozi leto.