Slovenija

Konec zastonj parkiranja pred železniško postajo

STA/mv
16. 12. 2013, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mestna občina Maribor od ponedeljka uvaja plačljivo parkiranje na parkirišču ob železniški postaji. Kot so sporočili iz občine, parkirna mesta spadajo v območje prve cone, voznikom pa bo na voljo 132 plačljivih in pet invalidskih brezplačnih parkirnih mest. Cena parkiranja za eno uro bo znašala 0,80 evra.

Gradom

Sicer pa bodo na omenjenem območju lahko parkirali tudi imetniki veljavnih dovolilnic za parkiranje na coni 1, parkirnino pa bo mogoče poravnati na dveh novo postavljenih parkirnih avtomatih.Parkirišče pred železniško postajo je bilo zadnje leto brezplačno, pred tem pa so z njim upravljale Slovenske železnice, ki so prav tako pobirale parkirnino.

V Mestni občini Maribor je bilo že doslej v beli coni na voljo 2013 plačljivih parkirnih mest, ob tem pa še dodatnih 74 parkirnih mest za motorje in 50 invalidskih parkirnih mest. Parkirna mesta so bila plačljiva na 53 parkirnih avtomatih. Ob tem je na območju mestne občine, predvsem v ožjem mestnem središču, na voljo tudi 189 parkirnih mest v modri coni, kjer lahko občani brezplačno kratkotrajno parkirajo. Čas parkiranja je omejen na 20 oziroma 60 minut.