Slovenija

SDS in NSi vlagata interpelacijo zoper Omerzela

S.A.
11. 12. 2013, 14.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Poslanska skupina SDS bo tudi s podpisi NSi še danes vložila interpelacijo zoper ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela, sta na novinarki konferenci tik pred vložitvijo pojasnila poslanec SDS Andrej Vizjak ter poslanka in predsednica NSi Ljudmila Novak.

Mediaspeed

Ministru za infrastrukturo in prostor Omerzelu se je stolček zatresel zlasti zaradi poslov njegovega podjetja Lastinski z državo. Predlagatelji interpelacije mu sicer med drugim očitajo tudi kršitev zakona o integriteti, ker ni prijavil svoje družbe Komisiji za preprečevanje korupcije, ter nove posle z Družbo za avtoceste RS.

Očitki letijo tudi na to, da je na razpisu za izbor dobavitelja avtomobilskih registrskih tablic izbral družbo, katere ponudba je bila dvakrat dražja od ponudbe konkurenta. V končnem predlogu interpelacije se sicer lahko znajde še kakšen očitek, ki ga vodja poslancev SDS Jože Tanko v torek ni navedel.

V DL ministra podpirajo, v SD se bodo odločali na podlagi argumentov, v PS pa poudarjajo visoka merila, ki so bila postavljena z odstopom ministra Stanka Stepišnika.

Po petkovem sestanku s premierko Alenko Bratušek, ki se v nasprotju s pričakovanjem koalicijskih partneric o Omerzelu ni konkretno izrekla, želi minister svojo plat zgodbe pojasnjevati tudi poslanskim skupinam. A se je doslej uspel dogovoriti le s poslansko skupino DeSUS, v kateri se bo mudil danes opoldne.

Minister je že ocenil, da je vrsta razlogov za napade nanj. Tudi odgovor na vprašanje, ali računa na podporo koalicijskih partneric, naj po Omerzelovih besedah počaka na njegova srečanja z njimi.