Slovenija

Janković in policist v domačo oskrbo

STA/M.J.
5. 12. 2013, 22.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ljubljanski župan Zoran Janković, ki ga je eden od udeležencev popoldanskih protestov v podporo protikorupcijski komisiji poškropil najverjetneje s solzivcem, bo po oskrbi na urgenci okreval doma. Z urgence so že odpustili tudi policista, ki ga je protestnik prav tako poškropil, so sporočili s policije. Okoliščine dogodka policija še preverja.

STA

Do incidenta je prišlo, ko se je nekaj deset protestnikov s Kongresnega trga, kjer so se zbrali, odpravilo na pohod po mestu, tudi proti ljubljanski mestni hiši. V središču prestolnice, kjer je potekal Miklavžev sprevod, so med stojnicami srečali tudi ljubljanskega župana. Eden od njih je pristopil k Jankoviću in ga poškropil s solzivcem po obrazu in glavi.

Ker so župana pekle oči in je tudi težko dihal, so mu reševalci najprej sprali oči, nato pa so ga odpeljali na ljubljansko urgenco, a bo lahko do konca okreval doma, so potrdili v županovi službi za odnose z javnostmi. Podobno so oskrbeli tudi enega od policistov. Policisti so namreč Jankovića takoj po dogodku obstopili in ga pospremili v mestno hišo.

Današnji javni shod sicer ni bil prijavljen, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti še zbirajo obvestila, da bi ugotovili organizatorja neprijavljenega javnega shoda. Danes pa niso nikogar pridržali.