Črna kronika

Policija na jadrnici zasegla 550 kilogramov kokaina

STA/M.J.
5. 12. 2013, 17.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Španska policija je na jadrnici v Atlantskem oceanu zasegla 550 kilogramov kokaina in prijela tri ljudi, med njimi dva francoska člana posadke, je danes sporočilo špansko notranje ministrstvo.

Zajem zaslonske slike

Po navedbah ministrstva je eden od članov posadke, potem ko se je jadrnici okoli 500 navtičnih milj od španskih Kanarskih otokov približala ladja španske mornarice s policijo na krovu, poskušal plovilo zažgati. "Medtem ko se je ekipa posebnih agentov približevala, je eden od članov posadke, ki je bil za krmilom, poskušal z obremenitvijo motorja zažgati jadrnico in se izogniti zasegu mamil," so zapisali v izjavi.

Policija, ki je kokain odkrila v stenah kabine, je kasneje v okviru preiskave primera v turističnem letovišču Marbella na jugu Španije aretirala še španskega državljana. Trojica aretiranih naj bi pripadala francosko-španski skupini, ki se ukvarja s tihotapljenjem kokaina iz Južne Amerike v Evropo.

Španija je ključna vstopna točka za mamila, namenjena na evropski trg. Tamkajšnje oblasti so lani zasegle več kot 20 ton kokaina, kar je 41 odstotkov celotne zasežene količine te droge v Evropi v letu 2012, poroča francoska tiskovna agencija AFP.