Slovenija

Na Voglu v letošnji zimski sezoni več prostora za stacionarne goste

STA / J. P.
23. 11. 2013, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Smučarski center na Voglu bo po zaključku vzdrževalnih del v prihodnjem tednu že pripravljen na novo zimsko sezono, ki se bo začela, ko bodo smučišče pokrile zadostne količine naravnega snega. Letošnjo zimo bo Vogel po več letih vendarle znova lahko sprejel več stacionarnih gostov, saj bo po ponovnem odprtju Ski hotela nudil preko 200 ležišč.

V Žičnicah Vogel so se letos odločili, da bodo združili smučarsko, gostinsko in namestitveno ponudbo na Voglu. Zato so prevzeli gostinske in namestitvene brunarice, jih obnovili in uredili. Stacionarnim gostom bodo tako lahko ponudili 90 ležišč in celovite turistične pakete, je za STA pojasnil predsednik uprave podjetja Boštjan Mencinger.

Dobrodošlo bo tudi ponovno odprtje Ski hotela, ki je bil zaprt zadnja tri leta, letos pa ga je pred zimsko sezono v najem vzelo podjetje Kamp Zlatorog, ki je letošnje poletje že poskrbelo tudi za kamp pod Voglom. Po ureditvi vodovoda in ogrevanja računajo, da bodo Ski hotel lahko odprli sredi decembra.


Takrat naj bi se na Voglu, kjer je v minulih tednih že padlo nekaj snega, začela tudi smučarska sezona. Kot je pojasnil Mencinger, bodo konec novembra žičniške naprave po vzdrževalnih delih pripravljene na zagon. Nato pa bodo morali počakati še na zadostne količine naravnega snega, da bodo lahko pripravili smučarske proge.


Letos so na Voglu uredili novo vlečnico za začetnike in otroke, poskrbeli pa so tu za vrsto manjših novosti in posodobitev, ki bodo po Mencingerjevem mnenju prispevale k boljšemu počutju smučarjev in obiskovalcev na Voglu, kjer letos cen smučarskih vozovnic niso dvignili.

Največ gostov na Voglu pričakujejo iz Slovenije, bolj agresivni pa so skupaj s hoteli v dolini tudi pri trženju smučarskih paketov v tujini. Mencinger računa, da bodo prenočitvene kapacitete na Voglu med glavnimi termini, konec decembra in med zimskimi šolskimi počitnicami, dobro zasedeni, ugodnejše pakete pa bodo ponudili za konec januarja, začetek februarja in drugo polovico marca.