Slovenija

Lahko rešimo na tisoče otrok pred smrtjo!

Mediaspeed/M.J.
14. 11. 2013, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

UNICEF-ove Punčke iz cunj so v desetih letih postale izjemno priljubljen in prepoznaven projekt v Sloveniji, v katerem z veseljem sodelujejo tako otroci v vrtcih kot tudi starejši. Na posebnem dogodku je UNICEF-ov ambasador Lado Leskovar skupaj z zanimivimi gosti predstavil zgodbo Punčk iz cunj, ki jo UNICEF Slovenija piše že deset let.

Mediaspeed

UNICEF Slovenija in Pošta Slovenije sta ob 10. rojstnem dnevu projekta v atriju Pošte Slovenije odprla prodajno razstavo pisanih punčk. Na posebnem dogodku je UNICEF-ov ambasador Lado Leskovar skupaj z zanimivimi gosti predstavil zgodbo Punčk iz cunj, ki jo UNICEF Slovenija piše že deset let.

Mediaspeed

 
UNICEF-ove Punčke iz cunj so v Sloveniji eden najbolj priljubljenih humanitarnih projektov, ki navdušuje, izobražuje in povezuje različne generacije. Unikatne punčke vse leto izdelujejo številni prostovoljci in prostovoljke, otroci v vrtcih in vzgojiteljice, ob posebnih priložnostih pa tudi modni oblikovalci, ki skupaj s posvojitelji punčk pomagajo UNICEF-u Slovenija pri reševanju otroških življenj po vsem svetu.

Mediaspeed


Na današnji otvoritvi razstave v atriju Pošte Slovenije v Ljubljani zbrala pisana druščina tistih, ki sodelujejo v projektu. Znana modna oblikovalka Maja Ferme je pojasnila, da je izdelala že več punčk, ki so sodelovale na odmevnih dražbah Punčk iz cunj in se na ta način vključila v priljubljen projekt. Tudi novinar 24UR Janez Usenik je posvojil eno od punčk in tako prispeval k reševanju otroških življenj otrok po svetu. S podporo vseh sodelujočih je UNICEF Slovenija doslej omogočil cepljenje proti šestim otroškim nalezljivim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) že za več kot 16.650 otrok v državah v razvoju, kar je tudi temeljni namen projekta.

Mediaspeed

 
Kot se za rojstni dan spodobi, je Punčka iz cunj dobila tudi torto s svojo podobo, ki so jo pripravili spretni kuharji v Sava Hotelih Bled. Najbolj so se je razveselili otroci, ki so skupaj z Ladom Leskovarjem pisani svet UNICEF-ovih Punčk iz cunj naredili še bolj igriv.

Prodajna razstava bo v osmih izbranih poslovnih enotah Pošte Slovenije za javnost odprta do 26. novembra 2013, ko bodo obiskovalci za 20 evrov lahko posvojili svojo Punčko iz cunj. S tem plemenitim dejanjem bodo prispevali UNICEF-u Slovenija za cepljenje otrok v državah v razvoju in s tem reševanje otroških življenj.

Mediaspeed


Zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, vsako leto umre 1,5 milijona otrok. Cepljenje je preprost in učinkovit ukrep, ki otroke zaščiti pred smrtno nevarnimi boleznimi in tako občutno izboljša možnosti za njihovo preživetje. UNICEF s cepljenjem prispeva k zdravju otrok, da lahko kasneje v življenju uresničijo svoj polni potencial. 

Mediaspeed