Slovenija

Lažnivi štajerski serviser zalezuje ženske in grozi z bombo

robert.marin@svet24.si
8. 11. 2013, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ponedeljek smo poročali o lažnem serviserju štedilnikov, ki se na območju Šentilja predstavlja za delavca Plinarne Maribor. Bojda gre za roma Romea Žura z območja Kranja in je še kaj več kot zgolj serviser .."On ni samo goljuf, je tudi zalezovalec in kriminalec. Proti njemu, kar se tiče naše družine, teče več kazenskih postopkov. Od vdora v naše stanovanje do groženj z bombo in strelnim orožjem. Mene osebno je enkrat poskušal povoziti z avtom, moji mami in sestri pa je pošiljal čudna pisma," je v elektronskem sporočilu našemu uredništvu zapisal bralec Jaka z območja Kranja.

Arhiv Svet24

V telefonskem pogovoru nam je Jaka pojasnil, da se je nadlegovanje njegove družine začelo, ko je njegova sestra, po poklicu policistka, možakarja oglobila zaradi nadlegovanja nekega dekleta. Kasneje naj bi goljuf na facebooku izbrskal njen kontakt in jo začel nadlegovati. Nato naj bi se lotil še mame našega sogovornika in ji začel pošiljati pisma z zlatnino in prstani ter vabili, da bi se kje srečala. Dokler se ni lepega dne pojavil v njihovi dnevni sobi ...

"Ko sem prišel domov jaz, se je ustrašil. Pregnali smo ga in poklicali policijo. Sam se ga ne bojim, poznam pa ljudi, ki se ga izogibajo v loku. Bilo bi dobro, da bralce opozorite, naj ga pod nobenim pogojem ne spuščajo v stanovanja oz. se z njim sploh ne spuščajo v konflikt," pravi Jaka. Goljuf naj bi bi star okoli 35 let, Rom, ime pa naj bi mu bilo Romeo Žur. "Tako je vsaj navedeno na vseh dokumentih tožilstva," dodaja. Po njegovih besedah naj bi goljuf tudi grozil in se spravljal večinoma na ženske.

Mariborski policisti so sicer v izjavi za javnost zapisali, da se malopridnež s srebrnim avtom znamke Citroën Berlingo, kranjskih registrskih oznak, pripelje na dvorišče stanovanjske hiše, se lažno predstavi kot delavec mariborske plinarne in zahteva, da mu omogočijo pregled plinskih naprav. Možakar nato na napravah brez potrebe zamenja nepoškodovane dele, storitve pa različno zaračuna. Ob tem izda račun, na katerem je štampiljka z napisom Romeo Žur, s. p., VZDRŽEVANJE, Ulica XXXI. divizije 7, 4000 Kranj.

IZJAVA /

"Proti njemu, kar se tiče naše družine, teče več kazenskih postopkov. Od vdora v naše stanovanje do groženj z bombo in strelnim orožjem." Bralec Jaka