Slovenija

Sredi novembra pridejo ognjeni fantje iz Trbovelj

Romana Beravs
7. 11. 2013, 11.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Operativni gasilci PGD Trbovlje mesto so pokazali svoje mišice. Pozirali so za provokativen koledar, izkupiček od njegove prodaje pa bo namenjen nakupu opreme za njihovo društvo in za pomoč družini v stiski.

Sredi novembra bo izšel koledar Prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje mesto Ognjeni fantje 2014. Za pokušino so fantje že objavili nekaj fotografij na facebooku pod Ognjeni fantje 2014 in odziv je neverjeten.

Kot je povedal eden od ognjenih fantov, Sandi Lepoša, so dobili to idejo pred leti ob brskanju po svetovnem spletu in obisku spletnih strani ameriških, profesionalnih gasilcev. Od ideje do uresničitve je minilo precej let. Veliko zaslug za to, da bodo letos projekt vendarle uresničili, ima njihov fotograf Robi Ahlin.

V začetku projekta je bilo najprej treba najti fante, ki se bodo pripravljeni fotografirati zgoraj brez. Izkazalo se je, da je interesentov več kot mesecev z naslovnico skupaj, torej trinajst. Zaradi tega so se odločili, da bo nekaj fotografij na koledarju tudi skupinskih. Naslednji korak je bila izbira prostorov za fotografiranje in scenarijev. Poudarek na slikah ni na gasilcih, ampak na intervencijah, akcijah, pravi Lepoša.

Koledar Ognjeni fantje 2014 bo izšel sredi novembra, v nakladi 200 izvodov, cena enega pa bo 15 evrov. Polovico zbranih denarnih sredstev bodo namenili nakupu gasilske opreme za potrebe društva, drugo polovico pa socialno ogroženi družini v občini Trbovlje, ki jo je izbralo Društvo prijateljev mladine Trbovlje.

Čeprav ljudje sploh ne vedo, kakšen bo koledar, imajo že okrog 90 naročil, kar je po besedah Lepoše predvsem zasluga nekaj objavljenih fotografij na njihovem facebooku. Kot prvo so za pokušino objavili sliko ognjenega fanta Nejca.