Slovenija

Ogenj popolnoma uničil domove šestih družin

A.M. / STA
27. 10. 2013, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V občini Domžale iščejo rešitev za nastanitev stanovalcev večstanovanjske stolpnice, ki se po sobotnem požaru ne morejo več vrniti v svoja stanovanja. Ogenj je popolnoma uničil domove šestih družin, kot je za STA dejal domžalski župan Toni Dragar, pa je blok tudi sicer v precej slabem stanju, saj je voda prišla vse do kleti.

Zaradi požara so morali v soboto evakuirati 150 ljudi. Kot pravi domžalski župan, so vsi noč preživeli na varnem, večina pri sorodnikih in prijateljih, 32 stanovalcev, ki so jim stanovanja pogorela, pa so nastanili v hotelih v Domžalah.

Tisti stanovalci, ki se bodo lahko vrnili, se ob spremstvu policije počasi, nadstropje za nadstropjem, vseljujejo nazaj. Za nastanitev stanovalcev povsem uničenih šestih stanovanj v zgornjih dveh nadstropjih pa bodo poskrbeli tudi v bodoče, napoveduje Dragar.

Če si sami ne bodo uspeli najti začasnega prebivališča, jih bodo nastanili v občinska stanovanja oziroma druge primerne prostore. V štabu, ki so ga aktivirali, imajo tudi nastanitveno enoto, do takrat, ko bodo pripravili ustrezne stanovanjske enote.

Dragar poudarja, da se bo treba takoj lotiti sanacije in pogledati, kaj je možno narediti. Na terenu so poleg preiskovalcev, ki iščejo vzrok požara, že tudi strokovnjaki gradbene stroke, statiki.

Poleg tega se trudijo pomagati stanovalcem, ki so ostali brez vsega; zagotovili so jim tople obroke, sprožili bodo akcijo zbiranja obutve, obleke, šolskih potrebščin. Zagotovili so tudi pomoč psihologa, če bi jo kdo potreboval.

O požaru na Ulici Matije Tomca v Domžalah je bila ljubljanska policijska uprava obveščena v soboto nekaj pred 15. uro. Okoli 150 gasilcem iz 11 gasilskih društev pa je požar uspelo lokalizirati nekaj po 18. uri. Vzrok, zakaj je zagorelo na ostrešju stolpnice, za zdaj še ni znan.