Črna kronika

Z odrezanim penisom na vlak

Simon Rosc
27. 10. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ponedeljek si je na avstrijskem Koroškem 26-letni moški odrezal penis. Zakaj je to storil, še ni znano, vzrok pa bi lahko bile duševne motnje.

Dogodek se je zgodil na železniški postaji v koroškem Wolfsbergu; 26-letnik si je odrezal del penisa in nato poškodovan vstopil na vlak. Kljub močnim krvavitvam se je z vlakom peljal dobrih 52 kilometrov do mesta Grafenstein, kjer pa je omotičen stopil z vlaka in se nezavesten zgrudil na tla. Takoj so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so potrdili, da je izgubil veliko krvi.

Na mestu, kjer si je odrezal penis, so rano zašili, preprečili nadaljnje krvavitve, njegovo stanje pa naj bi bilo zdaj že povsem stabilno. Policija se še vedno trudi izvedeti, kaj je bil razlog za takšno samopoškodbo. V bolnišnici so dejali, da je to najverjetneje povzročilo nestabilno duševno stanje pacienta.

Tiskovni predstavnik avstrijskih železnic je za medije povedal, da so vagon, v katerem se je peljal 26-letnik, takoj po dogodku odstranili iz prometa in ga odpeljali na temeljito čiščenje, saj naj bi bil ves zamazan s krvjo in kot takšen ni bil primeren za vožnjo potnikov, obstajala pa je tudi nevarnost okužb.