Slovenija

Otroka zgrmela s tribune

M. R.
9. 10. 2013, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kriminalisti naj bi za lansko nesrečo v mariborskem lutkovnem gledališču kazensko ovadili direktorja kamniškega podjetja STol Toma Juhanta.

STA

Nesreča se je zgodila 29. maja lani, ko so bili otroci iz Vrtca Tezno na ogledu predstave v lutkovnem gledališču. Ko so se po ogledu predstave spuščali s tribune, je popustila ograja in otroka, stara štiri in pet let, sta zgrmela skoraj štiri metre globoko na betonska tla. Pri tem sta na srečo utrpela 'le' lažje poškodbe.

Štiri metre globoko, na betonska tla

Ograja naj bi bila neustrezno pritrjena na okvir, zgolj z lepilnim trakom, Juhant pa naj bi bil ovaden kot direktor podjetja, ki je dvorano lutkovnega gledališča opremilo s stoli in ograjo tribune. Vijake naj bi na ograjo pritrdili šele po nesreči oz. devet mesecev po odprtju gledališča v novih prostorih nekdanjega minoritskega samostana na Lentu.

Ograja naj bi bila na okvir pritrjena zgolj z lepilnim trakom.

Starši obeh otrok naj bi razmišljali o odškodninski tožbi proti zavarovalnici; bojda niso zadovoljni z odškodnino, ki jim je bila ponujena. Vsaka od družin naj bi zahtevala po 15 tisoč evrov, zavarovalnica pa naj bi jim ponudila zgolj po 1400 evrov.