Slovenija

Sodniku očitajo tudi krivo izpovedbo

STA
25. 9. 2013, 10.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na mariborskem okrajnem sodišču je bil za torek sklican predobravnavni narok za suspendiranega celjskega sodnika Milka Škoberneta, ki mu tokrat očitajo krivo izpovedbo. Narok ni bil opravljen, saj je tožilka Saška Žontar predlagala, naj sodišče pri državnem zboru sproži postopek ugotavljanja sodniške imunitete, ker to doslej ni bilo storjeno.

Košarkaški klub Laško

Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše tudi meni, da se sodni postopek zoper sodnika ne more začeti brez dovoljenja državnega zbora. Po njegovi oceni se zato ne bi smela opraviti nobena procesna dejanja, že opravljena pa so pravno neučinkovita, danes poročajo nekateri časniki.



Tožilstvo tokrat Škobernetu očita, da naj bi v nekem kazenskem postopku kot priča dejal, da je nekoga obsodil, potem pa se je pojavil dvom, da je to procesno dejanje tudi resnično opravil.

Škoberne, ki mu na ljubljanskem okrožnem sodišču sodijo zaradi domnevnega jemanja podkupnine, pa meni, da sodišču ni treba pridobiti dovoljenja državnega zbora, saj je relativni zastaralni rok za pregon že potekel, ker tožilstvo obtožnega predloga ni vložilo v petih letih.

Okrajna sodnica Mihela Pašek je predobravnavni narok preložila za nedoločen čas, vmes pa bo od državnega zbora zahtevala, naj se opredeli do vodenja kazenskega postopka zoper Škoberneta, preučila bo tudi vsa procesna vprašanja, poročajo Delo, Dnevnik in Večer.