Slovenija

Inšpektorji za delo v času 46. Mosa nadzirali delodajalce

STA/M.J.
19. 9. 2013, 12.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Delovna inšpekcija je v nadzoru delodajalcev v času trajanja 46. Mednarodnega obrtnega sejma (Mos) za področje spoštovanja varnosti in zdravja pri delu izdala šest odločb za odpravo nepravilnosti in tri opozorila. Na področju delovnih razmerij pa bo izdala dve odločbi, je sporočila v.d. glavne inšpektorice za delo Nataša Trček.

celjski sejem.si

Na področju spoštovanja varnosti in zdravja pri delu je pri osmih delodajalcih izvedla nadzor v celoti. Kot omenjeno, bo izdala šest ureditvenih odločb, s katerimi bodo inšpektorji v roku naložili odpravo ugotovljenih nepravilnosti. Pri štirih delodajalcih pa se bo nadzor še nadaljeval.

"Samo en delodajalec je izkazal celotno dokumentacijo glede zagotavljanja varnega in zdravega dela, ostali delodajalci so izkazali pomanjkljivo dokumentacijo, nekaj delodajalcev pa na delovišču dokumentacije v času nadzora ni imelo," je zapisala Nataša Trček.



Na področju spoštovanja delovnih razmerij so sklenili nadzor pri osmih delodajalcih, inšpektorji pa bodo izdali dve ureditveni odločbi v zvezi z vodenjem evidenc s področja dela in socialne varnosti. Pri šestih delodajalcih se bo nadzor nadaljeval, so napovedali.

Obrtni sejem je na sejmišču v Celju potekal od 11. do 17. septembra. "Ocenjujemo, da s stalno navzočnostjo na sejmu prispevamo k večjemu spoštovanju delovnopravne zakonodaje in zakonodaje s področja varnosti in zdravja pri delu. Z obvestilom pa želimo preventivno opozoriti na bistvene poudarke tovrstnega nadzora," je še izpostavila Trčkova.