Slovenija

Gašpar Gašpar Mišič je novi predsednik uprave Luke Koper

Simon Rosc
27. 8. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na včerajšnji seji nadzornega odbora Luke Koper, so nadzorniki za novega predsednika uprave našega edinega pristanišča potrdili Gašparja Gašparja Mišiča.

Mediaspeed

Nadzorni odbor Luke Koper je imel na mizi seznam več kot petih kandidatov za predsednika uprave, izmed katerih so morali izbrati človeka, ki bo slovensko pristanišče vodil v naslednjem petletnem obdobju. Sedanjemu predsedniku uprave Bojanu Branku se mandat izteče že v začetku septembra, zato so morali z odločitvijo pohiteti in so tako kljub mnogim nasprotovanjem izbrali donedavnega državnega sekretarja v kabinetu premierke Alenke Bratušek, Gašparja Gašparja Mišiča.

Ob prihodu na sejo so bili člani nadzornega sveta redkobesedni. Le njihov predsednik Dino Klobas je dejal, da, če ne bo visokega soglasja glede imena novega predsednika uprave, obstaja možnost, da odločitev preložijo, kar pa se očitno ni zgodilo.

Nadzorniki so sejo zapustili vidno razburjeni, Mišiču pa je uspelo z izredno tesnim izidom. Prejel je 5 glasov za in 4 proti. Nekdanjega sodelavca Bratuškove naj bi podprli trije predstavniki delavcev, predstavnica koprske občine Sabina Mozetič in predsednik nadzornikov Dino Klobas, ki je pred sejo dejal, da bodo za novega predsednika imenovali kandidata, za katerega bodo našli najbolj široko podporo.

Še pred uradnim imenovanjem pa so se odzvali v Civilni družbi za pravično Slovenijo, kjer označujejo kandidaturo Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper kot primer brutalnega političnega kadrovanja. Po njihovem mnenju ta primer kaže, da aktualna vladajoča garnitura in njeni vidni predstavniki državo razumejo kot poligon za zadovoljevanje lastnih materialnih in finančnih interesov.