Slovenija

Koliko časa bo trajala obnova podhoda pod mestno štiripasovnico?

G.T.
22. 8. 2013, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po uvedbi začasnega montažnega krožišča v štirikrakem križišču Titova cesta – Ulica heroja Bračiča, ki se je pokazala za primerno in nujno rešitev, zlasti z vidika vodenja prometnih tokov in zagotavljanja večje prometne pretočnosti ter varnosti, se je začela tudi obnova tamkajšnjega podhoda.

G.T.

Ta je doslej mnogim pešcem predstavljal pomembno bližnjico, ki je še kako skrajšala pot na relaciji iz Ulice talcev proti Trgu Leona Štuklja, a se je obnova, kot so sporočili iz službe za odnose z javnostmi na Mestni občini Maribor, nekoliko podaljšala. „Zaradi nepredvidenih investicijsko-vzdrževalnih del na podhodu pod Titovo cesto uporabnike obveščamo, da bo popolna zapora trajala še dodaten teden – do ponedeljka, 26. avgusta, so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

Obnova podhoda je bila načrtovana že ob rekonstrukciji Titove ceste, vendar je lani zaradi omejenih sredstev niso izvajali. „Že na začetku leta smo pristopili k delom in na ploščadi med Slavijo in Cityjem uredili peš površino, javno razsvetljavo in postavili drevesne otoke, v katere smo zasadili šest dreves ter okrog njih postavili klopce. Na novo smo tlakovali ploščad pred Slavijo in Novo KBM, uredili javno razsvetljavo in parkiranje koles. Zadnji sklop del pa je bil načrtovan v podhodu. Začeli smo s sanacijo dotrajanih stopnic, obnovljena bo tudi celotna stropna površina podhoda in stene stopnišča, urejena talna površina, plakatiranje in razsvetljava,“ so še zapisali.