Slovenija

V Egipt potuje nova skupina slovenskih turistov in to kljub opozorilom

STA/K.Š.
16. 8. 2013, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenske turistične agencije se kljub opozorilu zunanjega ministrstva, ki je zaradi nasilja v Egiptu odsvetovalo nenujne poti v Egipt, še vedno pripravljajo, da v soboto odpeljejo slovenske turiste v to državo.

So pa svoje potnike obvestili na opozorilo MZZ in se bodo predvidoma do sobote odločili, ali bodo vseeno odpotovali. Proti Egiptu naj bi sicer v soboto poletelo letalo s približno 180 slovenskimi potniki.

Po besedah direktorja prodaje v Kompasu Petra Majerla je agencija potnikom, ki bi morali v soboto potovati v letovišča ob Rdečem morju, posredovala obvestilo ministrstva. Potnikom so ponudili možnost, da ostanejo doma in dobijo vrnjen denar za vplačan aranžma ali pa da izberejo katero drugo destinacijo.

Letalo bo v soboto iz Ljubljane poletelo v Egipt, saj mora po turiste, ki sedaj tam počitnikujejo, tako da se potniki lahko odločijo, ali bodo kljub opozorilu potovali v Egipt. Majerle upa, da bo med potniki prevladalo razumno stališče. Razmere v Egiptu bodo spremljali tudi v prihodnjih dneh in se nato odločili, ali odpovedati prihodnja potovanja, je še dejal Majerle za STA.

Nika Vrhovnik iz turistične agencija Palma je pojasnila, da bodo več podrobnosti o odločitvah potnikov lahko sporočili v soboto dopoldne. Letalo naj bi sicer poletelo v soboto popoldne okoli 18. ure.

Tudi v agenciji Sonček so pojasnili, da so v stalnem stiku s tujimi organizatorji potovanj in tudi ministrstvom, a da so žarišča nemirov drugod po državi in zato ni nevarnosti. Tako naj bi potniki v soboto normalno odpotovali. Tudi v Sončku sicer priznavajo, da se razmere v Egiptu spreminjajo in bodo ukrepali, če bi se stanje zaostrilo, saj da je varnost na prvem mestu.

Nekateri potniki sicer že sedaj sprašujejo, ali imajo kakšne druge možnosti, v agenciji pa jim ponujajo preusmeritev potovanja v kakšno drugo državo.