Slovenija

Pozor! Drzne tatvine na plažah in kopališčih

STA/M.J.
9. 8. 2013, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti so v preteklih dneh obravnavali več predrznih tatov, med drugim tudi tatova, ki sta kradla po izolski plaži in po plaži ob Kolpi. Prav tako so prijeli domnevnega roparja poslovnega prostora v Slovenj Gradcu, ki po odločitvi preiskovalne sodnice ostaja v priporu.

Zajem zaslonske slike
V torbi je imel večino predmetov, ki so bili ukradeni iz podjetja.

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec so v preteklih dneh obravnavali vlom v poslovne prostore podjetja na območju Mestne občine Slovenj Gradec, pri čemer je bil ukraden prenosni računalnik s torbo in še nekaj elektronskih naprav za računalnik. Lastnik je povzročeno škodo ocenil na 500 evrov.

Dan za tem so policisti obravnavali občana, ki je imel pri sebi torbo, ki je po opisu ustrezala torbi, ukradeni iz poslovnih prostorov. V postopku se je izkazalo, da je imel občan v torbi večino predmetov, ki so bili ukradeni iz podjetja. 35-letnemu Slovenjgradčanu so policisti zaradi suma velike tatvine odvzeli prostost, preiskovalna sodnica pa mu je nato odredila pripor, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Izolski policisti pa so kazensko ovadili 30-letnika s Planine za štiri tatvine na izolski plaži v Simonovem zalivu. Pozneje so policisti ugotovili, da je bil pred tem že večkrat obravnavan zaradi takšnih tatvin. Kopalcem je namreč kradel torbe, v katerih so imeli ključe osebnih avtomobilov, ročne ure, denarnice, dokumente in mobilne telefone. Zato so ga policisti pridržali in zaslišali, nato pa izpustili. Večino stvari, razen denarja, je odvrgel in so jih oškodovanci dobili nazaj, so sporočili koprski policisti.

Nek moški je kradel tudi na plaži ob Kolpi. Kopalci so opazili, da se nekdo sprehaja okoli odloženih stvari na obali. Še preden so kopalci uspeli priti do obale, se je moški oddaljil, pri čemer je odnesel torbico z dokumenti, denarjem in mobitelom. Nato so kopalci osumljenca našli v bližnji koruzi in o tem obvestili policiste. 43-letnika iz okolice Vinice so policisti privedli pa policijsko postajo, ga pridržali in kazensko ovadili, so še sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.