Slovenija

Gneča na cestah in mejnih prehodih še ne popušča

STA / J.P.
20. 7. 2013, 16.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Promet na avtocestah po državi tudi popoldne še ne popušča, občasno prihaja do zapiranja predora Karavanke v smeri Avstrije.

Dolenjski list

Čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško so najdaljše pri izstopu na Jelšanah in Gruškovju. Povečan je tudi vstop v državo, vendar ni daljših čakalnih dob, kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Hrušica proti Karavankam je kilometer dolg zastoj, občasno pa prihaja do zapiranja predora v smeri Avstrije.

Zastoji so tudi na štajerski avtocesti pred Vranskim proti Celju v dolžini dveh kilometrov ter na podravski avtocesti od počivališča Dravsko polje proti Ptuju v dolžini pet do šest kilometrov - v prometno-informacijskem centru priporočajo izbiro mejnih prehodov Dobovec ali Zavrč - in naprej po cesti skozi Podlehnik proti Gruškovju.

Do zastojev prihaja tudi na koncu primorske avtoceste od predora Dekani proti Kopru (kot alternativo priporočajo pot prek mejnega prehoda Sočerga), v obe smeri na cestah Ilirska Bistrica - Jelšane (priporočajo vožnjo čez mejni prehod Starod), ter na lokalnih cestah na Primorskem na trasah Belveder - Izola - Koper in Koper - Šmarje - Dragonja.

Dvokilometrski zastoj je nastal tudi na štajerski avtocesti med predorom Ločica in priključkom Vransko, kjer sta zaradi prometne nesreče v smeri Maribora zaprta prehitevalni in vozni pas.

Čakalni dobi na mejnih prehodih Jelšane in Gruškovje pri izstopu znašata eno uro, na Jelšanah pa je treba za vstop v državo čakati 20 minut. Na mejnem prehodu Dragonja vozniki čakajo do pol ure v obe smeri, na Sečovljah pa se za izstop čaka 20 minut. Povečan je tudi vstop v državo, vendar daljših čakalnih dob v centru za državne ceste ne beležijo.