Slovenija

Ovadba nekdanje direktorice Pomurskih mlekarn zavržena

STA / J.P.
20. 7. 2013, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tožilstvo iz Murske Sobote je zavrglo kazensko ovadbo zoper nekdanjo direktorico Pomurskih mlekarn Bernardko Hlebič kot neutemeljeno. Tudi policija se s primerom ne bo več ukvarjala, piše današnji Večer.

Facebook
Bernardka Hlebič

Hlebičeva po pisanju časnika odločitve tožilstva v petek ni želela komentirati, dejala je le, "da je škoda, ki jo utrpi ovadena oseba, nepopravljiva in da je krivo pričanje kaznivo dejanje". O tem, ali bo zdaj sama pravosodnim organom predala zadevo v obravnavo, se še ni odločila.

Z odločitvijo tožilstva, ki je kazensko ovadbo zavrglo, "ker ni podan utemeljen sum, da je osumljenka storila naznanjeno kaznivo dejanje", je bil v petek seznanjen tudi direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić. Za časnik je povedal, da v zadevi v nadaljevanju ne bodo peljali nobenega postopka.

O tem ne mislijo več razpravljati niti nadzorniki Pomurskih mlekarn. "Hlebičeva je dala narediti sončno elektrarno, kar ni narobe, narobe je le to, da je družba v likvidnostnih težavah. Prav tako je bila odločitev za novo polnilno linijo povsem pravilna, saj dela s polno zmogljivostjo. Mi nimamo nikakršnega razloga, da bi koga kazensko preganjali," je za Večer povedal predsednik nadzornikov Franc Küčan.

Sicer pa bi morala po njegovem mnenju odločati o teh investicijah prejšnja sestava nadzornega sveta, ko je lansko leto dobila v pogled revizijsko poročilo. Prav zato so se s Hlebičevo tudi razšli sporazumno in ji niso iskali krivdnih razlogov, povezanih z navedbami iz ovadbe, je dodal. Kot povzema Večer, je Hlebičeva po razrešitvi postala članica dvočlanske uprave, marca pa so ji sporočili, da v družbi ni več zaželena.

Kriminalisti v začetku leta v zvezi s tem opravili obširno preiskavo. V začetku marca pa so iz Policijske uprave Murska Sobota sporočili, da so Hlebičevo kazensko ovadili. Ta je v imenu delniške družbe namreč sklenila sklenila pogodbo za nakup osnovnega sredstva velike vrednosti z gospodarsko družbo iz Nemčije, vendar o sklenitvi pogodbe ni obvestila članov nadzornega sveta in dobila njihovega soglasja za sklenitev posla ter najetje kredita, so takrat navedli.