Slovenija

UJETA! Murkova Maja na plaži dojila sinčka

13. 7. 2013, 18.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prvo morje malega Tiarja sta Damjan Murko in njegova žena Maja želela ohraniti v spominu samo zase in za družinski album, zato sta do zdaj izredno pazila, kje sta se s sinkom sončila in namakala. A naš bralec ju je vseeno ujel v precej intimnem trenutku, ko je Maja zgoraj brez dojila sina.

»V prisotnosti drugih kopalcev so se Murkovi le sprehajali. Nikoli jih nismo videli v morju, ali v kopalkah. Po nekaj dneh pa mi je uspel veliki met! Sledil sem jim do skritega kotička, kjer so popolnoma sproščeno uživali in se brezskrbno predajali sončnim žarkom. Po nekaj minutah mi je zastal dih, ko si je gospa Murko odpela nedrček, saj je očitno Tiar postal lačen. Bilo je kaj videti,« srečanje z zakoncema Murko navdušeno opisuje bralec.Po Tiarjevi prvi izkušnji z morjem smo povprašali tudi Damjana in ko smo ga uspeli priklicati, nam je povedal, da je z družino še vedno na dopustu.

Presenečen nad pozornostjo?

 Štajerski slavček  se je z družino namestil v Strunjanu, kjer je veliko slovenskih turistov, s katerimi se družijo, a vseeno želijo biti neopazni in se čim bolj zliti z okolico. »Slovenska obala je prav tako lepa, kot  tuja, Tiar pa neskončno uživa v čofotanju,« nam je zaupal ponosni očka. Ko smo mu povedali, da le niso bili tako neopazni, kot bi si morda želel pa je v smehu dodal:«Ja saj to je bilo pričakovati, saj smo vendar na slovenski obali. Res pa je, da me preseneča, da si ljudje vzamejo toliko časa za nekoga, ki ga osebno sploh ne poznajo. Sicer si pa zaradi tega preveč ne belim las.« Murko je tako še vedno Murko, ki v pozornosti, pa če to prizna, ali ne, neskončno uživa!