Slovenija

Po umoru se je poskušal obesiti

STA / S.R.
13. 6. 2013, 11.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Žrtev sredinega umora v naselju Plač v občini Kungota je bila 37-letna ženska. Zabodel jo je 39-letni moški, ki ga je policija prijela, ko se je skušal obesiti.

Dolenjski list

Motiv za dejanje policisti še ugotavljajo, po vsej verjetnosti pa je bil umor posledica nesoglasij med partnerjema, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor. Policija je bila o dogodku obveščena okoli 21. ure. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bila v stanovanju večstanovanjske hiše z nožem zabodena 37-letna ženska.

Medtem ko so ji reševalci nudili pomoč, so policisti izvedli prve nujne ukrepe za varovanje kraja dejanja in izsleditev osumljenca, ki se je s kraja odpeljal z mopedom.

Pri tem so v bližnjem gospodarskem poslopju prijeli osumljenega 39-letnega moškega, ko je skušal storiti samomor z obešanjem. Osumljeni je bil po prijetju odpeljan na varovan oddelek psihiatrije v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Zabodena ženska pa je okoli 22. ure na kraju dogodka umrla.

Dejanje policija obravnava kot umor, za katerega je predpisana najmanj 15-letna zaporna kazen. Ker sta v družini živela tudi otroka, bodo za njuno oskrbo poskrbeli sorodniki, obveščen pa je bil tudi center za socialno delo. Do kaznivega dejanja umora policija o nasilju v družini ni bila še nikoli obveščena.

Na območju Policijske uprave Maribor je to tretji primer umora v letošnjem letu.