Slovenija

Pošta Slovenije tudi v Beogradu

STA/M.J.
13. 6. 2013, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Podjetje Feniksšped, ki je v 95-odstotni lasti Pošte Slovenije in petodstotni lasti Aerodroma Ljubljana, z današnjim dnem odpira poslovalnico v Beogradu, prvo izven meja Slovenije.

Pošta Slovenije

Na ta način bodo lahko s sodelovanju z globalnim logistom Expeditors International tudi v Srbiji, tako kot v Sloveniji, ponudili strankam celovite logistične storitve. Feniksšped na področju logistike in mednarodne špedicije z lastnimi poslovalnicami na Aerodromu Ljubljana, v Luki Koper in Logističnem centru Ljubljana deluje že več kot 20 let. Odprtje poslovalnice v Beogradu je po mnenju generalnega direktorja Pošte Slovenije Borisa Novaka pravi odgovor na izzive, ki jih prinašajo trenutne gospodarske razmere, saj podjetju tudi v času krize omogoča pridobivanje novih poslov, so danes sporočili iz Pošte Slovenije.

"S prisotnostjo na tujih trgih si želimo zagotoviti nadaljnjo rast in tako utrditi položaj ponudnika celovitih logističnih storitev tako na domačem kot tudi tujem trgu, hkrati pa bo Pošto Slovenije še bolj povezal z enim od hitreje rastočih logističnih in distribucijskih trgov, s Srbijo," je dejal predsednik nadzornega sveta podjetja Feniksšped Marjan Osvald.

"Srbsko gospodarstvo se hitro odpira in razvija. Prepričan sem, da bomo tudi mi prispevali h konkurenčnemu povezovanju srbskih podjetij z mednarodnim okoljem.''

Direktor omenjene družbe Boštjan Valenko je ob tem poudaril, da so njihove dolgoletne izkušnje, optimalno zadovoljevanje potreb kupcev in stiki z zaupanja vrednimi poslovnimi partnerji garancija, da bodo tudi strankam v Srbiji zagotovili strokoven pristop ter visoko kakovost storitev. "Srbsko gospodarstvo se hitro odpira in razvija. Prepričan sem, da bomo tudi mi prispevali h konkurenčnemu povezovanju srbskih podjetij z mednarodnim okoljem," je dodal Valenko.

Kot ponudnik globalnih logističnih storitev Feniksšped sodeluje z zanesljivimi partnerji s področja zračnega, pomorskega in kopenskega transporta. Prav ta partnerstva podjetju omogočajo večji manevrski prostor pri oblikovanju cen in celovitejše pokrivanje globalnega prostora kot tudi individualne in inovativne pristope k reševanju logističnih potreb strank, so še sporočili iz Pošte Slovenije.